söndag 25 juli 2010

Furuvik

Hej vänner! Så har man varit iväg på en liten semestertripp till furuvik i Gävle.
2:a gången är det. Vi var där i fjol också. Fam Vedmans + syrran Åsa följde med. Bilarna var packade och redo för avgång 8:00. Hade packat med lunch som vi fikade strax innan söderhamn. Framme i gävle gick vi först runt i djurparken. De första vi träffade på var våra kusiner:-)

Aporna alltså. Sedan strosade vi runt inne bland ormar och spindlar tills vi träffade på dessa gulliga sköldpaddor.

Fler djur som fiskar, kameler, getter, hästar, kängru mm såg vi också. Sedan styrde vi kosan mot badlandet, men det var bara barnen som badade. Ganska kallt i luften och inte så soligt.

Mot campingen och safaritälten som vi hyrt i år. Super fina.

Till middag blev det sedan grillat kött, potatissallad, sallad, såser och vin:-) Väldigt gott. Bredvid oss bodde en hel spaniorsläkt ca 20 pers. De hade ockuperat hela stället nästan och körde en stero med deras inhemska musik hela kvällen:-)

Själva satt vi vid våran eld och mös.

Drack och åt snacks. Grillade också marshmallows.
Leo tyckte det var super gott. Det var ganska kallt när vi skulle gå och lägga oss, så man fick nästan behålla alla kläder på. Sovde dock som en stock och vi vaknade strax efter nio.

Frukost och sedan begav vi oss till djurparken igen. Ut på en ö där på området där de hade spelat in "Wild kids" Barnen fick prova på olika saker. Laban testade en "mini" höjdbana.

Grillade korv till lunch som vi hade med oss. Sedan slöt Fam. Karlsén/Bergström upp. De hade varit på begravning på fredag, så de kom på lördag. Nu var det dags för karusellåkning. Innan vi började tog vi en lott i chipslotteriet och Åsa vann:-))
Glad tjej med mycket chips.
Alla köpte åkband och sedan var det bara att åka. Efter ungefär 4 timmar var vi rätt snurriga i huvudet allihopa. Begav oss för att äta. Blev en pizzeria.
Tillbaka till safaribyn för brasa och cider. På kvällen började det att regna, men vi satt under tak.

Idag regnade det också, så vi packade bilen och städade ur tältet och åkte hemåt. Stannade till på Ikea och åt middag och köpte värmeljus:-) Ett måste nu när mörkret har börjat komma. Väldigt trevlig resa har vi haft.

I veckan som kommer jobbar NN, fattar inte hur han lyckades med det, men så är det. Sedan är han ledig i 2 veckor till. Få se vad grabbarna och jag hittar på för kul-
Ha det bra/lissan

1 kommentar:

  1. Ja, då vet ni hur vi kan ha det i Tumba under sommarkvällarna- musikspelandet av inhemsk musik. Indisk, Jugoslavisk,rock´n´roll mm.
    Häftigt med en sån grillplats vid tälten. Inte illa!
    Grattis Åsa som vann - var det chips i hela påsen?!

    SvaraRadera